Австралия подгони незаконните реклами на хазарт


Австралийските власти са засилили преследването на незаконни реклами за онлайн покер и спонсорство на спортни отбори. Този ход е поредният от възможно най-строги мерки срещу онлайн покера в Австралия предприемани някога...
Правителството на Австралия има намерение да забрани рекламите на букмейкъри и онлайн покер зали, които се възползват от една законова вратичка да популяризират своите услуги чрез субсидиране на популярните спортни отбори.
Рекламиране на онлайн покер игри е забранено според австралийското законодателство, но големи сайтове като Full Tilt Poker и PokerStars успяха да заобиколят това, като спонсорират Cronulla Sharks и Sydney Roosters ръгби отбора, и чрез рекламни лица като Шейн Уорн, писа Syndey Morning Herald.
Според eGaming Review, спортният министър Марк Арбиб е решил да отправи предизвикателство към незаконно спонсорство и рекламните кампании, след насрочване на телеконференция с Националната ръгби лига на Австралия, австралийската футболна лига, футболната федерация Австралия, Крикет Австралия и Нетбол Австралия.
Този ход ще бъде насочен и към онлайн букмейкърите, които предлагат динамично променящите се коефициенти по време на телевизионни игри на съответните конференции, разкрива Еди Магуайър, президент на футболен клуб Колингууд.
"Моето разбиране е, че те ще обявят или призоват към забрана за коефициенти, посочени по време на радио-и телевизионни предавания на спортни състезания, с изключение на някои състезания", казва Магуайър.
Новината дойде по-малко от седмица след като няколко австралийски медии съобщиха, че Криминалната комисия на страната е призовала властите да започнат да прилагат строги мерки срещу нелегалните онлайн оператори на покер игри, които предлагат офшорни услуги и интернет хазарт, въпреки забраната за такава дейност в настоящото австралийско законодателство.
В момента властите признават, че работят заедно с американски агенти на ФБР за залавяне на престъпници след Черния петък на онлайн покера в САЩ през април.

Няма коментари:

Публикуване на коментар