САЩ срещу FullTilt и Pokerstars


Вчера правителството на САЩ размрази банкова сметка с $50м принадлежаща на Full Tilt Poker в Ирландска банка. Въпреки това играчите от САЩ няма да получат парите си веднага и чакането за тях продължава. Новината излезе вчера в Egaming Review, като те се позовават на вътрешен източник от Full Tilt, че компанията си е възвърнала достъпа до една от общо девет запорирани банкови сметка, което означава, че близо 1/3 от парите, които залата трябва да изплати на американските играчи вече са на разположение. Тоталната сума, която залата трябва да изплати на американците се смята, че възлиза на около $150,000,000.
Източникът допълва още, че пред последните три седмици Full Tilt са се опитвали да съберат пари от инвеститори в замяна на акции на компанията. Смята се, че са се опитвали да съберат цялата сума от $150м, за да се разплатят с играчите от САЩ, но уви без успех.
В последващ коментар по повод изявление на правителството на САЩ, обвиняемият Брадли Франзен споделя, че от Full Tilt са го потърсили с искане за $60м, с които да покрият част от разплащанията с американските си играчи
Въпреки че парите в една от сметките вече са на разположение това не значи, че изплащането на парите ще започне веднага и няма да последват допълнителни усложнения, допълва източникът от залата. Ситуацията е сложна и всички фактори, които са налице в момента възпрепятстват разплащанията с американските играчи по една или друга причина.
За щастие ние в Европа не сме засегнати от тези проблеми, и въпреки че имаше известна доза паника в последните седмици, нещата се нормализират и от Full Tilt вече няма проблем с тегленето на пари.

Няма коментари:

Публикуване на коментар